Detectie

Specialiteiten

De kunst van het detecteren van diverse geuren zoals narcotica, bedwantsen en meer, met onze unieke 'Kong'-methode. We focussen op passieve verwijzing, zonder fysieke correcties, gebruikmakend van beloningsgerichte leerprincipes. Ideaal voor zowel particulieren als professionals, geïnspireerd door SWDI-technieken. Ontdek de wereld van geurdetectie!

detection class

Introductie

Ontdek de fascinerende wereld van geurdetectie bij honden in onze Speurhondenschool ‘De Roopoorte’. Honden zijn getraind om specifieke geuren te identificeren, variërend van bedwantsen en narcotica tot truffels en bedreigde diersoorten.

Waarom Geurdetectie? — Honden hebben een ongelooflijk reukvermogen en kunnen getraind worden om een breed scala aan substanties te detecteren, zoals explosieven, elektronisch bewijsmateriaal, en zelfs bepaalde bacteriën.

Onze Aanpak — We gebruiken onze trainingsgeur 'Kong', die later gekoppeld wordt aan de doelgeur. Onze methodes zijn gebaseerd op beloningsgericht leren, zonder fysieke correcties.

Instapmodule

NIEUW! Ontdek spel- en zoekontwikkeling en zet de eerste stappen met onze trainingsgeur ‘KONG’. Perfect voor zowel beginners als ervaren teams!

Inschrijven kan via onze bookings pagina of via [email protected]

Wat zal je leren?

Basis van Geurdetectie — We starten met het aanleren van passieve verwijzing en het aanwakkeren van de motivatie voor het speuren.

Trainingsmethoden — Geleidelijk introduceren we de 'Kong' geur en koppelen deze aan de doelgeur, gebruikmakend van ons scentwheel.

Toepassingen in de Praktijk — Leer hoe je deze technieken kunt toepassen in verschillende scenario's zoals luchthavenbeveiliging, mensensmokkel detectie, en ecologisch onderzoek.

Theorie en Praktijk — We bieden een combinatie van theoretische kennis en praktische oefeningen, ondersteund door video's van ons YouTube-kanaal.

Details

Detectie zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Privé sessies zijn ook mogelijk op aanvraag. Gebruikelijk volgen we volgende details:

  • Lesduur 2u per groepsles, privélessen kunnen variëren
  • Prijs €30 per groepsles, privélessen en workshops op maat en volgens offerte.
  • Locatie Groepslessen op dinsdag- of woensdagavond, privélessen op afspraak.
  • Wanneer Groepslessen op dinsdag- of woensdagavond, privélessen op afspraak.