Mantrailen

Specialiteiten

Laat uw hond zijn natuurlijke speurvaardigheden verkennen en ontwikkelen met onze speciale speurtraining. Onder leiding van onze ervaren trainers zal uw hond leren volgen en zoeken, wat zowel mentaal stimulerend als erg plezierig is.

Mantrailing

Introductie

Bij 'mantrailen' leert je hond een unieke geur volgen via een 'scent article', met als doel het vinden van de persoon die aan die geur is gekoppeld.

Hoe Werkt Het? — Een spoorloper laat een 'scent article' achter en verstopt zich in uiteenlopende omgevingen, gaande van natuurgebieden tot stedelijke gebieden. Het vinden van de persoon is voor de hond de grootste beloning.

Onze Benadering — We benutten de natuurlijke instincten en driften van de hond, met een focus op het opbouwen van een sterke band door het begrijpen van de lichaamstaal van je hond.

Wat zal je leren?

Motivatie en Techniek — We beginnen met het stimuleren van de natuurlijke jachtdrift van je hond, en verfijnen later de technieken voor succesvolle speuracties.

Hondvriendelijke methoden — De training bouwt geleidelijk op, met een aanpak die vriendelijk is voor je hond en gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen, zonder gebruik te maken van straffen..

Van natuur naar stad — We beginnen met training in natuurlijke omgevingen en breiden geleidelijk uit naar meer stedelijke gebieden, waarbij je hond leert functioneren in een diversiteit aan settings.

Diepere band met je hond — Verdiep je band door samen het doel te bereiken en leer je hond op een nieuw niveau begrijpen.

Details

Mantrailen organiseert halve dag sessies, toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Volledige dag sessies zijn ook mogelijk en worden altijd apart gepland en aangekondigd. Gebruikelijk volgen we volgende details:

  • Lesduur Halve dag (+/- 3u)
  • Prijs 45€/halve dag, 85€/hele dag
  • Locatie Locatie wordt deze 2 à 3 dagen op voorhand gecommuniceerd.
  • Wanneer Elke Zaterdag, 09:00-12:00