Tracking

Specialiteiten

Ontdek de kunst van tracking met uw hond: een boeiende zoektechniek om personen of dieren op te sporen. Onze methode, verrijkt met SWDI-expertise, focust op gedetailleerde grondinformatie en nauwkeurigheid. U leert geavanceerde technieken zoals passieve verwijzingen, ondersteund door boeiende instructievideo’s. Dit alles in een dynamische leeromgeving met seminars en workshops.

tracking class

Introductie

Bij hondenschool 'De Roopoorte' bieden we gespecialiseerde trainingen in zowel tracking als mantrailing aan. Hoewel beide disciplines gericht zijn op het vinden van unieke personen of dieren, ligt de nadruk bij tracking op een technischer aspect van speuren.

Wat is Tracking? — Tracking vereist een meer gedetailleerde aandacht voor informatie op de grond, met een focus op het verzamelen van sporen en minder nadruk op het eindpunt van het spoor.

Onze Expertise — Onze trainingen zijn gebaseerd op kennis en certificering van het Scandinavian Working Dog Institute (SWDI), waarbij we een diepgaande kennis van leerprocessen en functionele gehoorzaamheid integreren.

Wat zal je leren?

Technieken en Precisie — Leer stap voor stap verschillende technieken, waaronder passieve verwijzing bij voorwerpen op een spoor.

Progressie en Beloning — Ontwikkel een progressieplanning en maak gebruik van beloningsschema's die afgestemd zijn op tracking.

Functionele Gehoorzaamheid — Een diepgaand begrip van gehoorzaamheid, essentieel voor succesvol tracking.

Leerprocessen — Verrijk je kennis over leerprocessen en pas deze toe in praktische situaties.

Details

  • Lesduur Groepslessen meestal per halve dag, privélessen en workshops op afspraak.
  • Prijs €45 per halve dag voor groepslessen, privé en workshops volgens offerte.
  • Locatie Lessen worden gegeven op onze locatie of op verzoek op locatie.
  • Wanneer Groepslessen meestal in het weekend, privélessen en workshops op afspraak.

Aanvullende Opties: Instapdagen, online management en seminars zowel in binnen- als buitenland beschikbaar.